Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Operation Lifeline ry

Operation Lifeline on vuonna 2000 perustettu järjestö, joka on toiminut edelläkävijänä monessa maassa auttaen juutalaisia tekemään alijan, eli paluun isiensä maahan ja tarjoten Israelia koskevaa tietoa. Se on aktiivinen mediassa ja järjestää tapahtumia, seminaareja, konferensseja sekä konsertteja.

Maalaus: Helena Li

 Tällä hetkellä ajankohtaisia: 

- sefardijuutalaiset ja aikoinaan katoliseen kirkkoon pakkokäännytetyt / conversos* / marranos* / anusim*

- diasporassa elävät juutalaiset ja alija*, heidän paluunsa Eretz Israeliin

- käytännön apu kriisialueilla oleville juutalaisille

- paluumuuttajien auttaminen ja informoiminen tarvittavien asiakirjojen suhteen

- opetus Israelin kadonneista heimoista

 

Työ kotimaassa

Operation Lifeline on järjestänyt toimintansa aikana mm. Kristalliyön konsertin vuonna 2004. Se oli myös mukana järjestämässä Anne Frank -näyttelyä eri puolille Suomea. Koko olemassaolonsa ajan yhdistys on järjestänyt eri puolilla maata seminaareja aiheina mm. alija*, holokausti*, inkvisitio* sekä Israel eilen ja tänään. Yhdistys on järjestänyt yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa rukousmatkoja eri puolille Suomea. 

Vierailemme pyynnöstä opettamassa Israelista ja muista raamatullisista aiheista. Järjestämme seminaareja ajankohtaisista teemoista. 

Annamme mielellämme lisätietoja työstämme. Ota yhteyttä

Työ eri maissa

Operation Lifelinen työ eri kohteissa on aina saanut alkuunsa Jumalan antamasta näystä. Tämän jälkeen on tehty rukoustyötä ja sen siivittämänä lähdetty kohdemaahan. Jos kyseisellä alueella ei ole ollut havaittavissa näkyvää, julkista juutalaiselämää, on pyritty löytämään siellä asuvia juutalaisia. Jos alueella taas on ollut paikallista juutalaiskulttuuria tai synagoga, on tehty yhteistyötä paikallisten juutalaisten ja mikäli mahdollista Jewish Agencyn* kanssa.

Operation Lifeline on järjestänyt eri maissa juutalaisten juhlien aikaan tapahtumia ja konsertteja, joissa on informoitu alijasta. Lisäksi paikallisisseurakunnissa, raamattukouluissa ja juutalaisissa järjestöissä on opetettu Israelista ja juutalaisten paluusta rohkaisten paikallisia tahoja työskentelemään aiheen parissa.

Olemme tehneet työtä eri puolilla maapalloa:

 

- Kiina: Manner-Kiina, Sisä-Mongolia, Hong Kong, Macao

- Neuvostoliitto ja sittemmin IVY-maat: Venäjä, Uzbekistan, Ukraina, Baltian maat, Sahalinin saari, Kamtšatka

- Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Englanti, Saksa, Hollanti, Ranska, Espanja, Marokko, Kypros, Malta, Gibraltar

- Kuuba, Yhdysvallat 

- Israel

Margaretha Jägerhult, johtaja

Herra on ensin vapauttava Juudan majat, etteivät Daavidin suku ja Jerusalemin asukkaat saisi suurempaa kunniaa kuin Juuda.” Sakarja 12: 7 (RK)

Margaretha Jägerhult, Operation Lifelinen johtaja, on todellinen tienraivaaja, jolla on profeetallinen näky ja sanoma Israelista sekä Eretz Israelin kansaa koskevien ikuisten lupauksien täyttymyksestä. 

Maggie on suosittu puhuja ja opettaja, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus alijasta, juutalaisten paluusta Israeliin. Hänen palvelutyönsä on vaikuttanut syvällisesti moniin, kun hän – kutsumustaan seuraten – on matkustanut monissa maissa, mm. Venäjällä, Kiinassa, Israelissa, Kuubassa, Yhdysvalloissa sekä lukuisissa Euroopan maissa.

Tarpeen tullen Maggie on toiminut 'maan alla', mutta hän on myös esiintymiskykyinen henkilö, joka osaa toimia neuvokkaasti virkamiesten ja lainlaatijoiden suuntaan.

Erittäin oleellinen osa hänen työtään on ollut taistelu antisemitismiä vastaan näkyvällä tavalla. Hän on toiminut yhteistyössä hallitusten ja presidenttien kanssa ja järjestänyt mm. amsterdamilaisen Anne Frank -talon ja useiden eri järjestöjen kanssa laajoja näyttelyitä. Musiikkia ja taidetta hyödyntäen Maggie on järjestänyt useita Israelia ja juutalaisia esiin nostavia tilaisuuksia.

Tällä hetkellä suurin painopiste Maggien ja Operation Lifelinen työssä perustuu Obadjan jakeen 20 loppuosaan. Siinä on kehotus eri puolilla Välimeren aluetta ja ns. Uudessa maailmassa eläville sefardijuutalaisille ja heidän jälkeläisilleen palata esi-isiensä maahan. Anusimit / konversot, jotka ovat sefardijuutalaisia, muodostavat viimeisen Eretz Israeliin palaavan ryhmän Juudaa.

Ja Jerusalemin pakkosiirtolaiset, jotka ovat Sefaradissa, ottavat perinnökseen Etelämaan kaupungit.” (RK)